Έρχονται μέτρα μετά τις γιορτές - Προβληματισμός για τα σχολεία

Οι τρεις λόγοι που πήρε πίσω ο πρωθυπουργός το rapid test από όλους. Τα νέα μέτρα στο τραπέζι. Προβληματισμός για τα σχολεία.

Η κυβέρνηση οδηγήθηκε χθες σε εκατόν ογδόντα μοιρών στροφή σε σχέση με τη διενέργεια rapid test, υπό τον φόβο, σε μία πολύ κρίσιμη στιγμή, να σταλεί το λάθος μήνυμα προς τους ανεμβολίαστους που παραμένουν βασική στόχευση. Το πήρε πάνω του ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, ο οποίος, κυριολεκτικά στο παρά πέντε, γνωστοποίησε κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου ότι αν και δέχθηκε σχετικές εισηγήσεις, δεν τις αποδέχθηκε και αυτό που τελικώς θα ισχύσει θα είναι η διενέργεια δύο self tests δωρεάν για όλους τους πολίτες εν όψει των εορτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iEidiseis, αργά το βράδυ της Δευτέρας, σε μία τελική σύσκεψη πριν από το χθεσινό υπουργικό, ο πρωθυπουργός πήρε την απόφαση να μην υιοθετήσει την εισήγηση των συνεργατών του για rapid test από τους εμβολιασμένους και μάλιστα επί πληρωμή, για τρεις λόγους :

- Γιατί μια τέτοια απόφαση θα ερόταν σε πλήρη αντίθεση με όλη την πολιτική που έχει ασκήσει μέχρι σήμερα η κυβέρνηση για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους

- Γιατί το σύστημα δεν θα μπορούσε να προετοιμαστεί έγκαιρα και θα γινόταν το αδιαχώρητο στα φαρμακεία

- Και γιατί θα προκαλούσε νέα σύγχυση στους καταστηματάρχες και γενικότερα τις επιχειρήσεις της εστίασης και της νυκτερινής διασκέδασης. Ο κ. Μητσοτάκης άφησε χθες σαφώς να εννοηθεί ότι στο κυβερνητικό τραπέζι υπάρχει plan B, το οποίο προβλέπει μεταξύ άλλων μερική επιστροφή στην τηλεργασία, τον περιορισμό του ωραρίου λειτουργίας εστιατορίων, μπαρ και κα, το οποίο και θα ενεργοποιηθεί από τη νέα χρονιά, ανάλογα με την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας.

Το ερώτημα, ωστόσο, το οποίο διατυπώνουν ακόμα και κυβερνητικά στελέχη είναι μήπως πρόκειται για μέτρα «κατόπιν εορτών», καθώς σε αντίθεση με το πρώτο κύμα, όπου η Ελλάδα εφάρμοσε πρώτη από όλες τις χώρες γενικευμένο lockdown, σήμερα, η χώρα μας εμφανίζεται διστακτική στη λήψη αυστηρών μέτρων, την ώρα που η μία μετά την άλλη, οι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες προχωρούν σε σκληρά μέτρα.

Άλλωστε, αρκετοί ειδικοί, μεταξύ των οποίων και μέλη της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων κρούουν ήδη τον κώδωνα του κινδύνου, προβλέποντας ότι αν περιμένουμε το πρώτο δεκαήμερο του νέου χρόνου για να πάρουμε μέτρα, μπορεί να είναι πολύ αργά, με δεδομένη την ιλιγγιώδη ταχύτητα με την οποία εξαπλώνεται η μετάλλαξη Όμικρον. Ορισμένοι, εξ αυτών, δε, προειδοποιούν ότι η όποια αργοπορία, μπορεί να αποδειχθεί πολύ οδυνηρή.

Μέχρι τώρα, πάντως, η κυβέρνηση επιμένει ότι δεν είναι στα σχέδιά της ένα γενικευμένο lockdown, ενώ και ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η πρόθεση της πολιτείας είναι να μην υπάρξει αναστολή λειτουργίας των σχολείων σε αυτή τη συγκυρία. Πολύ καλά πληροφορημένες πηγές του iEidiseis.gr, ωστόσο, αναφέρουν ότι σε κάποια τουλάχιστον από τα κέντρα λήψεως αποφάσεων, έχουν αρχίσει να επεξεργάζονται και σενάρια που αφορούν στη λειτουργία των σχολείων όπως επίσης και την επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών, είτε με ηλικιακά είτε με ιατρικά κριτήρια.

 

Σχόλια


Matchnews.gr

Ειδήσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΩΡΑ - ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟΝ ΤΙΤΛΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πάτρα: "Έφυγε" μετά από επέμβαση η Χαρά Ιωαννίδη, μητέρα δύο παιδιών

Τελέστηκε ο πρώτος γάμος ομόφυλου ζευγαριού γυναικών στην Πάτρα - Αποκλειστικές Φωτογραφίες μέσα από την δεξίωση

ΣΟΚ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ: “Εφυγε” η Αναστασία μόλις 40 ετών – ΦΩΤΟ

Θρήνος για τον Κώστα Παπακώστα -Άφησε την τελευταία του πνοή στην Πάτρα

ΠΑΤΡΑ: “Εφυγε” ο Κωνσταντίνος – Μόλις στα 49 – Πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε – ΦΩΤΟ

Παιδάκι 3,5 ετών πέθανε από παρβοϊό - Άλλα 10 κρούσματα σε παιδικό σταθμό

Διπλή τραγωδία με δύο νεκρούς άνδρες – «Σε 20 λεπτά είμαι σπίτι»

Το ξέσπασμα της κόρης της Χαράς Ιωαννίδη – Περιγράφει πώς έχασε τη μάνα της: "Την πήγα σε 3 νοσοκομεία"

Αυτή είναι η 40χρονη που μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου από τον πρώην σύζυγό της

Προάγγελος μεγάλου σεισμού - «Οι υπόκωφοι ήχοι που φέρνουν Ρίχτερ δυστυχώς ακούστηκαν»

Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ

Έχασε το σπίτι της η 48χρονη που αυτοκτόνησε με το αυτοκίνητο στο λιμάνι της Πάτρας

Βασιλικό Αχαΐας: Πατέρας δύο παιδιών πήρε την καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Πάτρα: "Έφυγε" μετά από επέμβαση η Χαρά Ιωαννίδη, μητέρα δύο παιδιών

Τελέστηκε ο πρώτος γάμος ομόφυλου ζευγαριού γυναικών στην Πάτρα - Αποκλειστικές Φωτογραφίες μέσα από την δεξίωση

Θρηνος στην Πατρα.Εχασε την μαχη ο 25 χρονος Δημήτρης Τσελιμεκης θυμα τροχαίου στην Ελ.Βενιζελου.

ΣΟΚ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ: “Εφυγε” η Αναστασία μόλις 40 ετών – ΦΩΤΟ

Θρήνος για τον Κώστα Παπακώστα -Άφησε την τελευταία του πνοή στην Πάτρα

ΠΑΤΡΑ: “Εφυγε” ο Κωνσταντίνος – Μόλις στα 49 – Πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε – ΦΩΤΟ

Πάτρα: "Έφυγε" μόλις στα 44 χρόνια του ο Γρηγόρης Σύρμης

Παιδάκι 3,5 ετών πέθανε από παρβοϊό - Άλλα 10 κρούσματα σε παιδικό σταθμό