Έτοιμα τα άρματα του Βασιλιά και της Βασίλισσας του Πατρινού Καρναβαλιού 2023


 Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που υπάρχουν το Πατρινό Καρναβάλι του 2023 αναμένεται να είναι ιδιαίτερα πλούσιο από πλευράς καρναβαλικών αρμάτων, ύστερα από τρία χρόνια χωρίς παρελάσεις.

Στόχος των ανθρώπων της ΚΕΔΗΠ, αλλά και του Καρναβαλικού Συνεργείου είναι με την επάνοδο των παρελάσεων ύστερα από τρία χρόνια πανδημίας να υπάρξει ένα ακόμα πιο έντονο χρώμα στην όλη διοργάνωση και να παρουσιαστούν άρματα που θα εντυπωσιάσουν το πανελλήνιο.

Σύμφωνα έτσι με πληροφορίες τα βασικά άρματα που θα δούμε στο ερχόμενο Πατρινό Καρναβάλι είναι ήδη έτοιμα. Πρόκειται για το άρμα της Βασίλισσας του Πατρινού Καρναβαλιού, μια κατασκευή που θα έχει ως κεντρικό της θέμα την Ειρήνη και για το άρμα του Βασιλιά Καρνάβαλου το οποίο φέτος θα έχει την μορφή ενός μεγάλου λούνα πάρκ.

Πέρα από τα δύο αυτά άρματα αναμένεται να έχουμε και φέτος την δημιουργία ενός άνθινου άρματος που θα συνεχίζει την παράδοση του Πατρινού Καρναβαλιού και την ένωση των παλαιών καρναβαλιών με τα σύγχρονα, ενώ θα υπάρξουν και άλλα άρματα τα οποία είναι στο τελικό στάδιο των ετοιμασιών τους.


Έτοιμα τα άρματα του Βασιλιά και της Βασίλισσας του Πατρινού Καρναβαλιού 2023

Μπάστακες και συντήρηση σε παλαιά άρματα

Εννοείται ότι μαζί με τα νέα άρματα θα γίνουν συντηρήσεις και σε παλαιά, με ορισμένα από αυτά να παρελαύνουν και άλλα να τοποθετούνται σε διάφορα σημεία της Πάτρας ή και στην πλατεία Γεωργίου η οποία λίγες μέρες μετά το νέο έτος θα πάρει ένα καρναβαλικό ύφος όπως και πέρυσι.

Μάλιστα, εκτός από τα νέα άρματα και τα παλαιά αναμένεται να δούμε και αρκετούς μπάστακες, παλιές και νέες φιγούρες που θα εγκατασταθούν στο κέντρο και στις συνοικίες της Πάτρας, δίνοντας έναν τόνο καρναβαλικής γιορτής σε όλη την πόλη. 

Σε ότι αφορά τις εκδηλώσεις είναι σίγουρο ότι θα επαναληφθεί και το φετινό καρναβάλι η ποδηλατική καρναβαλοβόλτα, ένα event που είχε σημειώσει μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή την περασμένη χρονιά. 

Στο πλαίσιο του καρναβαλιού των μικρών θα στηθούν σε διάφορες περιοχές της Πάτρας Καρναβαλουπόλεις για τα παιδιά που θέλουν να ζήσουν και αυτά την χαρά της αποκριάς και του καρναβαλιού.

Πάμε για ένα κανονικό Πατρινό Καρναβάλι το 2023 - Οι προετοιμασίες έχουν ξεκινήσει

Μπορεί να είμαστε ακόμα στον Οκτώβρη, όμως, οι προετοιμασίες για το Πατρινό Καρναβάλι του 2023, έχουν ξεκινήσει από τώρα καθώς όλα δείχνουν ότι η φετινή διοργάνωση θα γίνει κανονικά, με παρελάσεις και με τον τρόπο που τόσα χρόνια έχουμε μάθει και έχουμε αγαπήσει αυτόν τον θεσμό.

Οι διεργασίες από την ΚΕΔΗΠ και τους ανθρώπους του Καρναβαλικού Οργανισμού έχουν αρχίσει και μάλιστα βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο για ορισμένες εκδηλώσεις της διοργάνωσης, με πρώτη και καλύτερη την τελετή έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά για την τελετή έναρξης έχει ήδη δοθεί μία συγκεκριμένη αναλυτική πρόταση στην Γνωμοδοτική Επιτροπή για την εκδήλωση και τον χαρακτήρα που θα έχει αυτή.

Η πρόταση αναφέρει συγκεκριμένα δρώμενα και καλλιτέχνες που θα λάβουν χώρα κατά την διάρκεια της τελετής και αυτό που απομένει είναι να πάρει το πράσινο φως και από το Δ.Σ. του Καρναβαλικού Οργανισμού που αναμένεται να συνεδριάσει προσεχώς για το όλο θέμα.

Η τελετή έναρξης, σύμφωνα με την πρόταση που έχει γίνει, θα έχει βασικά δύο κύρια μέρη: Ένα χορογραφικό σόου αποτελούμενο από επίγειους και εναέριους χορευτές, έχοντας ένα έντονο καλλιτεχνικό ύφος όσον αφορά την αισθητική του, θυμίζοντας παρόμοιες εκδηλώσεις του παρελθόντος.

Το δεύτερο μέρος θα είναι ουσιαστικά ένα μουσικό σόου, με πολλά καρναβαλικά τραγούδια και στοιχεία του Πατρινού Καρναβαλιού, αλλά και έθνικ μουσικές από χώρες που έχουν την δική τους παράδοση στο καρναβάλι,  από την Βραζιλία και από τη Λατινική Αμερική, ενώ θα ακουστούν και πολλές διασκευές σε σύγχρονες και παλιότερες μουσικές επιτυχίες.

Τι θα δούμε στην εκδήλωση

Το πρώτο μέρος της τελετής έναρξης αποτελεί μία ιδέα του Σπύρου Κουβεριανού που έχει επιμεληθεί την χορογραφία, ενώ ο ίδιος θα έχει την καλλιτεχνική διεύθυνση.

Στο χορογραφικό σόου θα δούμε την ελληνογαλλική χορευτική ομάδα της Synthesis 748 του Σπύρου Κουβεριανού, χορογραφίες με την τεχνική της bungee fly, πρωτότυπη  µμουσική σύνθεση, live performer-soprano, και 3D visual projections. Το βασικό μήνυμα του όλου θέματος της χορογραφίας και του πρώτου μέρους του σόου θα είναι η αναγέννηση.

Το δεύτερο μέρος της τελετής έναρξης, το μουσικό σόου το έχει αναλάβει ο Πατρινός μουσικός και ντράμερ Σωτήρης Ντούβας, μαζί με το συγκρότημα του και τους συνεργάτες του, επιχειρώντας να δώσει ένα μουσικό χρώμα σε μία καρναβαλική γιορτή και να ξεσηκώσει το κοινό που θα βρίσκεται στην πλατεία Γεωργίου.


Πάμε για ένα κανονικό Πατρινό Καρναβάλι το 2023 - Οι προετοιμασίες έχουν ξεκινήσει

Ο διάκοσμος και τα άρματα

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο προϋπολογισμός της εκδήλωσης θα φτάσει και για τα δύο μέρη τις 40.000 ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται σε αυτή τα επιπλέον έξοδα. Το σόου θα έχει συνολικά δύο ώρες διάρκεια.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι πέρα από την τελετή έναρξης, σύμφωνα με κύκλους της ΚΕΔΗΠ,  έχουν προχωρήσει αρκετά οι προετοιμασίες για τον καρναβαλικό διάκοσμο, τους μπάστακες και για τα άρματα που θα δούμε στη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση της Κυριακής.


Σχόλια


Matchnews.gr

Ειδήσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΩΡΑ - ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟΝ ΤΙΤΛΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πάτρα: "Έφυγε" μετά από επέμβαση η Χαρά Ιωαννίδη, μητέρα δύο παιδιών

Τελέστηκε ο πρώτος γάμος ομόφυλου ζευγαριού γυναικών στην Πάτρα - Αποκλειστικές Φωτογραφίες μέσα από την δεξίωση

ΣΟΚ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ: “Εφυγε” η Αναστασία μόλις 40 ετών – ΦΩΤΟ

Θρήνος για τον Κώστα Παπακώστα -Άφησε την τελευταία του πνοή στην Πάτρα

ΠΑΤΡΑ: “Εφυγε” ο Κωνσταντίνος – Μόλις στα 49 – Πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε – ΦΩΤΟ

Παιδάκι 3,5 ετών πέθανε από παρβοϊό - Άλλα 10 κρούσματα σε παιδικό σταθμό

ΠΑΤΡΑ – ΣΟΚ! Πέθανε ο έμπορος Ανδρέας Ρηγόπουλος

Διπλή τραγωδία με δύο νεκρούς άνδρες – «Σε 20 λεπτά είμαι σπίτι»

Το ξέσπασμα της κόρης της Χαράς Ιωαννίδη – Περιγράφει πώς έχασε τη μάνα της: "Την πήγα σε 3 νοσοκομεία"

Αυτή είναι η 40χρονη που μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου από τον πρώην σύζυγό της

Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ

Έχασε το σπίτι της η 48χρονη που αυτοκτόνησε με το αυτοκίνητο στο λιμάνι της Πάτρας

Βασιλικό Αχαΐας: Πατέρας δύο παιδιών πήρε την καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Πάτρα: "Έφυγε" μετά από επέμβαση η Χαρά Ιωαννίδη, μητέρα δύο παιδιών

Τελέστηκε ο πρώτος γάμος ομόφυλου ζευγαριού γυναικών στην Πάτρα - Αποκλειστικές Φωτογραφίες μέσα από την δεξίωση

Θρηνος στην Πατρα.Εχασε την μαχη ο 25 χρονος Δημήτρης Τσελιμεκης θυμα τροχαίου στην Ελ.Βενιζελου.

ΣΟΚ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ: “Εφυγε” η Αναστασία μόλις 40 ετών – ΦΩΤΟ

Θρήνος για τον Κώστα Παπακώστα -Άφησε την τελευταία του πνοή στην Πάτρα

ΠΑΤΡΑ: “Εφυγε” ο Κωνσταντίνος – Μόλις στα 49 – Πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε – ΦΩΤΟ

Πάτρα: "Έφυγε" μόλις στα 44 χρόνια του ο Γρηγόρης Σύρμης

Παιδάκι 3,5 ετών πέθανε από παρβοϊό - Άλλα 10 κρούσματα σε παιδικό σταθμό