Γιάννης Ταπεινός: Η ανατροπή θα επιτευχθεί με ισχυρό το ΠΑΣΟΚ


 Ο υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. Γιάννης Ταπεινός αναλύει τις σκέψεις του εν όψει της κάλπης της 21ης Μαΐου. Λέγοντας ότι 42 χρόνια μετά την ΑΛΛΑΓΗ με τον Ανδρέα Παπανδρέου, το ΠΑΣΟΚ «ξαναπιάνει» το μήνυμα απ’ την αρχή, έχοντας μάθει από τα λάθη του

Θα έχουμε 2η έδρα στην Αχαΐα» προβλέπει ο Γιάννης Ταπεινός ο οποίος επικαλείται και την συμμετοχή του στις βουλευτικές εκλογές του ’19 για να επιβεβαιώσει πως προσωπικά, ως «στρατιώτης», δίνει τη «μάχη» για το Κίνημα και όχι για την καρέκλα.

Απαντά ευθέως και γι τα λάθη του ΠΑΣΟΚ στο διάβα του χρόνου. Λέει, επίσης, ότι ο ερχομός του ΠΑΣΟΚ ήταν η πραγματική «πρώτη φορά Αριστερά» που όμως έφερε την δημοκρατική αναγέννηση στον τόπο.

Και τονίζει ότι «σήμερα ξαναπιάνουμε το νήμα της ιστορίας» και ότι «η ανατροπή του σημερινού παρωχημένου και αναποτελεσματικού δικομματικού συστήματος, περνάει μέσα από την ενίσχυση του ΠΑΣΟΚ».

   «ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ 2Η ΕΔΡΑ ΣΤΗΝ ΑΧΑΪΑ»

  • Γιατί ξανά υποψήφιος; Όταν μάλιστα είναι γνωστό ότι το ΠΑΣΟΚ αναμένεται να περιοριστεί σε μόλις μια έδρα στον νομό, την οποία κερδίζει ο πρώην πρωθυπουργός;

Πεποίθησή μου – και όχι μόνο η δική μου – είναι ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα καταλάβει μία, αλλά δύο έδρες στο Νομό Αχαΐας. Αυτό καταδεικνύεται καθημερινά από τους πολίτες στις επαφές που έχω μαζί τους σε όλο το εύρος του νομού. Οι πολίτες επιστρέφουν σταθερά και με εμπιστοσύνη στον πολιτικό χώρο που είναι ιστορικά  ταυτισμένος με κρίσιμους πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες και με τις διεκδικήσεις τους για ισότητα, δικαιοσύνη, ευημερία και κοινωνική  ισονομία. Τα μηνύματα που παίρνουμε είναι ιδιαίτερα αισιόδοξα. Οπότε, ναι, πιστεύω απόλυτα ότι η δεύτερη έδρα για το ΠΑΣΟΚ στην Αχαΐα είναι μια εφικτή επιδίωξη.

Πέρα από αυτό όμως θα πω ότι στόχος μου δεν ήταν ποτέ η καρέκλα. Θα σας θυμίσω ότι και στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση ήμουν υποψήφιος με το ίδιο δεδομένο στο οποίο αναφέρεστε. Εμείς δίνουμε τη μάχη για να δυναμώσουμε τον πολιτικό μας χώρο, για να μεταφέρουμε τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στους πολίτες και να πείσουμε για την ανάγκη μιας πολιτικής αλλαγής. Θεωρώ τον εαυτό μου πρώτα στρατιώτη σε αυτή τη μάχη για το Κίνημά μας και μετά υποψήφιο που προσβλέπει  στη δική του αποκλειστικά  επίδοση. Κι έτσι πιστεύω ότι θα πρέπει να σκεφτόμαστε όλοι οι υποψήφιοι.

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΗΤΑΝ Η… «ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ»

  • Το ΠΑΣΟΚ έχει προτάσεις για τα προβλήματα, δεν είναι όμως άμοιρο ευθυνών, ούτε προέρχεται από παρθενογένεση. Συνεπώς, γιατί να το εμπιστευτούμε;

Κανένα κόμμα που κυβέρνησε δεν είναι άμοιρο ευθυνών. Άσκηση εξουσίας σημαίνει αυτομάτως και ευθύνη. Ιδίως όταν μιλάμε για μακροχρόνια διακυβέρνηση όπως συνέβη με το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ έμαθε από τα λάθη του, τα οποία και πλήρωσε ίσως πολύ περισσότερο από όσο του αναλογούσε. Σήμερα 42 χρόνια μετά τη σπουδαία νίκη της Αλλαγής με τον Ανδρέα Παπανδρέου, πιάνουμε ξανά μαζί το νήμα της ιστορίας, ανανεώσαμε την παράταξή μας, με σεβασμό στις αρχές και τις αξίες μας και ξανασυνδεόμαστε με τα κοινωνικά στρώματα που υποεκπροσωπούνται στο πολιτικό σύστημα, αλλά και με τις υγιείς παραγωγικές δυνάμεις της χώρας.

Είναι η περίοδος που  διαψεύδονται οι προσδοκίες που είχαν δημιουργήσει η Ν.Δ. και ο ΣΥΡΙΖΑ και καταδεικνύεται στην πράξη και σε όλα τα επίπεδα ότι μόνο μια ανανεωμένη, σύγχρονη, σοσιαλδημοκρατική παράταξη μπορεί να εκφράσει και πάλι πλειοψηφικά τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο και να απαντήσει στις προκλήσεις της νέας εποχής. Για αυτό και θα  μας εμπιστευτεί ξανά ο πολίτης. Γιατί μιλάμε τη γλώσσα της λογικής και της αλήθειας.

Αλλά και  γιατί κανείς δεν ξέχασε ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν η πραγματική «πρώτη φορά Αριστερά» στην Ελλάδα, που έβαλε τα θεμέλια για τη δημοκρατική, κοινωνική και εθνική αναγέννηση του τόπου. Ο κόσμος δεν τα ξεχνά αυτά και μπορεί να κρίνει και να συγκρίνει. Η ανατροπή του σημερινού παρωχημένου και αναποτελεσματικού δικομματικού συστήματος, περνάει μέσα από την ενίσχυση του ΠΑΣΟΚ, από την ανάδειξη ενός τρίτου ισχυρού πόλου. Η παράταξη που έκανε τις μεγάλες τομές στην χώρα, είναι και αυτή που μπορεί να επανακαθορίσει την πορεία της στο μέλλον.

«ΥΠΗΡΕΤΗΣΑ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΗΡΕΤΩ ΤΗΝ ΑΧΑΪΑ»

  • Υπήρξατε μάχιμος Αυτοδιοικητικός. Τι βαραίνει περισσότερο από τα δύο: Αυτοδιοίκηση ή Βουλευτικές εκλογές;

Η πολιτική είναι προσφορά. Και κάθε βαθμίδα στην εμπλοκή με τα κοινά έχει τα δικά της ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Με κοινή συνισταμένη σε όλες τις περιπτώσεις, τον τόπο μας, την Αχαΐα. Αυτήν υπηρέτησα ως Αντινομάρχης, αυτήν θα υπηρετήσω και αν εκλεγώ βουλευτής, έχοντας άμεση γνώση των προβλημάτων της περιοχής και των διεκδικήσεών της από τη θητεία μου στην Αυτοδιοίκηση.

Οπότε δεν τίθεται θα έλεγα θέμα επιλογής ανάμεσα στα δύο, αλλά θέμα εξέλιξης στην ίδια διαδρομή που χαρακτηρίζεται από τη διάθεση να προσφέρω στον τόπο μου. Θεωρώ ιδιαίτερα τιμητική την πρόταση να είμαι στην «πρώτη γραμμή» του αγώνα στο ψηφοδέλτιο του κόμματος στην Αχαΐα σε αυτή την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση για την πορεία της χώρας μας  αλλά και για το ΠΑΣΟΚ. Κι έχω μπει στον εκλογικό στίβο με ενθουσιασμό και με την πεποίθηση ότι μπορούν να έρθουν καλύτερες ημέρες για τον τόπο μας.

«Η ΜΑΚΡΑ ΚΡΙΣΗ ΕΧΕΙ ΕΞΟΝΤΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ»

  • Ποιο πιστεύετε ότι πρέπει να είναι το βασικό κριτήριο για κάθε ψηφοφόρο, όταν περάσει στο παραβάν καλούμενος να κάνει την επιλογή του, στις 21 του Μάη;

Η αξιοπιστία, οι προγραμματικές θέσεις και ο πολιτικός ορθολογισμός, ιδίως για θέματα οικονομίας, καθώς κακά τα ψέματα οι πολίτες έχουν διανύσει μια μακρά περίοδο δοκιμασιών και κρίσεων που τους έχουν εξοντώσει. Η προστασία της πρώτης κατοικίας, ένα νέο θεσμικό πλαίσιο ρυθμίσεων για τις οφειλές προς το δημόσιο και για τα κόκκινα δάνεια, οι προτάσεις  για τον έλεγχο της ακρίβειας, θα είναι – και πρέπει να είναι- καίριας σημασίας για τον ψηφοφόρο στην κάλπη του Μαΐου.

Το ίδιο και οι προτάσεις για  επαναφορά των κανόνων δικαίου και διαφάνειας. Σημαντικό κριτήριο θα πρέπει να είναι τα μέτρα ειδικά για τους νέους, με κίνητρα για να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση, τη δική τους οικογένεια, αλλά και οι θέσεις για την ενίσχυση των δημόσιων υποδομών στην υγεία, στην παιδεία και φυσικά και στις μεταφορές μετά τα όσα τραγικά ζήσαμε με τα Τέμπη.

Αυτά είναι τα βασικά προτάγματα και με αυτά πρέπει να ασχοληθούν οι πολίτες, αποφεύγοντας τα εκβιαστικά διλήμματα που σκόπιμα τίθενται από τη Νέα Δημοκρατία και τον  ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι καταφανώς επιθυμούν να  εγκλωβίσουν τους πολίτες σε πλαστά διλήμματα, στο πλαίσιο του γνωστού και καθ’ όλα ξεπερασμένου και αδιέξοδου δικομματικού παιχνιδιού. Η χώρα πρέπει να μπει σε μια νέα εποχή, με μια νέα αντίληψη διακυβέρνησης και νέα πρόσωπα να την υπηρετήσουν, με σταθερότητα, με συγκλίσεις και συνεργασίες, με προτεραιότητα την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών απέναντι στο κράτος.

Σχόλια


Matchnews.gr

Ειδήσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΩΡΑ - ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟΝ ΤΙΤΛΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πάτρα: "Έφυγε" μετά από επέμβαση η Χαρά Ιωαννίδη, μητέρα δύο παιδιών

Τελέστηκε ο πρώτος γάμος ομόφυλου ζευγαριού γυναικών στην Πάτρα - Αποκλειστικές Φωτογραφίες μέσα από την δεξίωση

ΣΟΚ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ: “Εφυγε” η Αναστασία μόλις 40 ετών – ΦΩΤΟ

Θρήνος για τον Κώστα Παπακώστα -Άφησε την τελευταία του πνοή στην Πάτρα

ΠΑΤΡΑ – ΣΟΚ! Πέθανε ο έμπορος Ανδρέας Ρηγόπουλος

ΠΑΤΡΑ: “Εφυγε” ο Κωνσταντίνος – Μόλις στα 49 – Πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε – ΦΩΤΟ

Παιδάκι 3,5 ετών πέθανε από παρβοϊό - Άλλα 10 κρούσματα σε παιδικό σταθμό

Διπλή τραγωδία με δύο νεκρούς άνδρες – «Σε 20 λεπτά είμαι σπίτι»

Το ξέσπασμα της κόρης της Χαράς Ιωαννίδη – Περιγράφει πώς έχασε τη μάνα της: "Την πήγα σε 3 νοσοκομεία"

Αυτή είναι η 40χρονη που μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου από τον πρώην σύζυγό της

Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ

Έχασε το σπίτι της η 48χρονη που αυτοκτόνησε με το αυτοκίνητο στο λιμάνι της Πάτρας

Βασιλικό Αχαΐας: Πατέρας δύο παιδιών πήρε την καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Πάτρα: "Έφυγε" μετά από επέμβαση η Χαρά Ιωαννίδη, μητέρα δύο παιδιών

Τελέστηκε ο πρώτος γάμος ομόφυλου ζευγαριού γυναικών στην Πάτρα - Αποκλειστικές Φωτογραφίες μέσα από την δεξίωση

Θρηνος στην Πατρα.Εχασε την μαχη ο 25 χρονος Δημήτρης Τσελιμεκης θυμα τροχαίου στην Ελ.Βενιζελου.

ΣΟΚ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ: “Εφυγε” η Αναστασία μόλις 40 ετών – ΦΩΤΟ

Θρήνος για τον Κώστα Παπακώστα -Άφησε την τελευταία του πνοή στην Πάτρα

ΠΑΤΡΑ – ΣΟΚ! Πέθανε ο έμπορος Ανδρέας Ρηγόπουλος

ΠΑΤΡΑ: “Εφυγε” ο Κωνσταντίνος – Μόλις στα 49 – Πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε – ΦΩΤΟ

Πάτρα: "Έφυγε" μόλις στα 44 χρόνια του ο Γρηγόρης Σύρμης