Καταγγελίες σοκ από τον 13χρονο μαθητή του συγκροτήματος ”Μαρούδα”: Με απειλούσε με τη μάνα μου – Πήδαγε κάγκελα για να φέρνει “μαύρο” στην Πλατεία – ΦΩΤΟ


 Δεν είχε κλείσει τα 14, μαθητής Β’ Γυμνασίου και του πέρασαν χειροπέδες ως «βαποράκι» ναρκωτικών. Το ‘κανε για χαρτζιλίκι; Παρασύρθηκε; Τον εκβίαζαν και τον απειλούσαν; Ξεκάθαρος ο δικηγόρος του Ακης Βαβαρούτας: «Τον είχαν απειλήσει με την ζωή της μάνας του». Σύμφωνα με πληροφορίες οι τρεις «μεγάλοι» (ενήλικες άνω των 18) ξεστόμιζαν υβριστικές απειλές για τις μανάδες των μαθητών που χρησιμοποιούσαν ως «ντίλερς» μέσα και έξω από τα σχολεία!


Πολλές φορές τα ναρκωτικά δίνονταν μέσα στο σχολείο. Σε μαθητές που ήδη είχαν κάνει χρήση και πλήρωναν 13 ευρώ το γραμμάριο για το… «τρίφυλλό» τους! Άλλες φορές ο μαθητής – «βαποράκι», πήδαγε τα κάγκελα του σχολείου, πήγαινε στις δύο καβάτζες (ένα παλιό ρολόι της ΔΕΗ και ένα «κούφωμα» σε παράθυρο του σχολείου, έπαιρνε το «πράμα», το μετέφερε στην Πλατεία Αγίας Αλεξιωτίσσης και εκεί γινόταν η συναλλαγή με τον ενήλικα «αφεντικό» και τον… πελάτη.

Οι 4 ενήλικες έχουν χρόνια στην «πιάτσα»! Εχουν πολλές φορές συλληφθεί για ναρκωτικά και ο ένας για μία ακόμη αξιόποινη πράξη. Όμως όλες τις φορές βρέθηκε με «μικροποσότητες». Οι δικηγόροι τους επικαλούνταν χρήση και αφήνονταν ελεύθεροι. Που να ‘ξερε ο Δικαστής πως… έτσι πούλαγε! Ένα, δύο, τρία γραμμάρια.

Η εικόνα της τιμής του γραμμαρίου χασίς μέσα στο σχολείο σοκάρει! 13 ευρώ το γραμμάριο. Ετσι «ψάρευαν» πελάτες. Προφανώς το κύκλωμα δρούσε καιρό, κάτω από τη μύτη διευθυντών, καθηγητών και άλλων μελών της σχολικής κοινότητας. Η ΕΛ.ΑΣ. είχε από καιρό την πληροφορία, είχε γίνει και επεισόδιο στην Πλατεία Αγιαλεξιωτίσσης προφανώς με αφορμή την αγοραπωλησία ναρκωτικών, παρακολούθησαν τα τηλέφωνα των «ντίλερς» και… «δέθηκε η δουλειά.

Α: Θα το πάρουμε …καθαρό να καταλάβεις.


 


Β: Από Αχαγιά το πήρα δεν σου λένε μαλα…ίες


 


Α: Σε κοροϊδεύουν, μην σε δουλεύουν.


 


Β: Δεν το αγοράζω για καθαρό, ξέρω τι είναι.


 


Α: Αυτό λέω καμιά σχέση με καθαρό.


 


Β: Καθαρό αδελφέ θα σου φέρω όταν φέρω από Αθήνα…


Οι συνομιλητές χρησιμοποιούσαν «συνθηματικά» για τα ναρκωτικά αναφέροντας ονόματα φαγητών, όπως σε μια περίπτωση που λένε ότι θα δώσουν “Κανελόνια με κιμά”.


ΚΑΒΑΝΤΖΑ ΚΑΙ ΣΕ ΣΠΙΤΙΑ


Στο σχολείο είχαν δύο καβάντζες με ναρκωτικά. Για να πουλάνε μέσα στο σχολικό συγκρότημα αλλά και να μεταφέρουν τις «παραγγελίες» στην Πλ. Αγιαλεξιώτισσας όπου γινόντουσαν τα περισσότερα “deals”. Κάποιες φορές όμως οι τέσσερις «μικροί» στα διαλείμματα, έπαιρναν συγκεκριμένη ποσότητα από τοις καβάντζες, πήγαιναν στα κάγκελα του σχολείου και τις έδιναν στον ενήλικα ντίλερ. Είχαν όμως και καβάντζες με «κόκα» σε σπίτια κοριτσιών.


ΠΩΣ ΕΓΙΝΑΝ ΟΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ


Η Αστυνομία πέρασε τελικά Από τα 12 μέλη, οι 4 είναι ανήλικοι μαθητές που χρησιμοποιούνταν για “βαποράκια»! Μεταξύ αυτών και ο 13χρονος. Συνέλαβε ακόμη και 6 κηδεμόνες αλλά και μία χρήστρια ναρκωτικών. Σύνολο 19 άτομα. Η Ασφάλεια Πατρών είχε πληροφορίες πως για περίπου ένα χρόνο γινόταν διακίνηση ναρκωτικών στο σχολικό συγκρότημα Μαρούδα και αμέσως τέθηκε στο μικροσκόπιο! Ξεκίνησαν οι παρακολουθήσεις. Για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, σχεδιάσθηκε και υλοποιήθηκε από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, αστυνομική επιχείρηση κατά την οποία συνελήφθησαν συνολικά 19 άτομα και πιο συγκεκριμένα:


Τέσσερις άνδρες, αρχηγικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης,


Οκτώ μέλη (έξι άνδρες και δύο γυναίκες) της εγκληματική οργάνωσης. Μεταξύ των συλληφθέντων μελών συγκαταλέγονται και τέσσερις ανήλικοι ηλικίας 14,15,17 και 17 ετών αντίστοιχα.


Έξι γονείς – κηδεμόνες των ανηλίκων,


Μια μαθήτρια Λυκείου της Πάτρας, που παρέλαβε ναρκωτικά από την εγκληματική οργάνωση, για ιδία χρήση.


Σε βάρος των δώδεκα μελών της εγκληματικής οργάνωσης σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διακεκριμένη περίπτωση διακίνησης από ενήλικο, ο οποίος μετέρχεται ανήλικα πρόσωπα για τον σκοπό αυτό, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων και παράβαση τα νόμου για τα όπλα.


Σε βάρος των γονέων και κηδεμόνων των ανηλίκων σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου, ενώ σε βάρος της μαθήτριας για το αδίκημα της κατοχής ναρκωτικών για ιδία χρήση.

Σχόλια


Matchnews.gr

Ειδήσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΩΡΑ - ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟΝ ΤΙΤΛΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πάτρα: "Έφυγε" μετά από επέμβαση η Χαρά Ιωαννίδη, μητέρα δύο παιδιών

Θρήνος για τον Κώστα Παπακώστα -Άφησε την τελευταία του πνοή στην Πάτρα

Eurovision 2024: Τα τρία φαβορί για τον τελικό – Αυτός θα είναι ο νικητής σύμφωνα με τα στοιχήματα

Διπλή τραγωδία με δύο νεκρούς άνδρες – «Σε 20 λεπτά είμαι σπίτι»

Προάγγελος μεγάλου σεισμού - «Οι υπόκωφοι ήχοι που φέρνουν Ρίχτερ δυστυχώς ακούστηκαν»

ΣΟΚ στη Δυτ. Αχαΐα: 62χρονη βιάστηκε από 23χρονο - Συνελήφθη ο δράστης μετά από μεγάλη αστυνομική κινητοποίηση

ΤΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Η ΕΛ.ΑΣ. για τον πασίγνωστο Πατρινό επιχειρηματία εστίασης: Χειροπέδες γιατί χτύπησε την γυναίκα του

Καιρός: Η πόλη της Ελλάδας που θα «βράσει» στους 39 βαθμούς - Πότε θα τη «χτυπήσει» ο καύσωνας

Έρχεται ασυνήθιστα ισχυρή ηλιακή καταιγίδα σήμερα το μεσημέρι και φέρνει μέχρι και μπλακ άουτ σε δίκτυα και επικοινωνίες

Έκτακτη πρόβλεψη για κλειστά σχολεία - Τι ισχύει από Δευτέρα

Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ

Έχασε το σπίτι της η 48χρονη που αυτοκτόνησε με το αυτοκίνητο στο λιμάνι της Πάτρας

Βασιλικό Αχαΐας: Πατέρας δύο παιδιών πήρε την καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Θρηνος στην Πατρα.Εχασε την μαχη ο 25 χρονος Δημήτρης Τσελιμεκης θυμα τροχαίου στην Ελ.Βενιζελου.

Πάτρα: "Έφυγε" μετά από επέμβαση η Χαρά Ιωαννίδη, μητέρα δύο παιδιών

Θρήνος για τον Κώστα Παπακώστα -Άφησε την τελευταία του πνοή στην Πάτρα

Πάτρα: "Έφυγε" μόλις στα 44 χρόνια του ο Γρηγόρης Σύρμης

«Γάζωσαν» αυτοκίνητο με καλάσνικοφ, ήταν μέσα παιδιά

Eurovision 2024: Τα τρία φαβορί για τον τελικό – Αυτός θα είναι ο νικητής σύμφωνα με τα στοιχήματα

Διπλή τραγωδία με δύο νεκρούς άνδρες – «Σε 20 λεπτά είμαι σπίτι»

Πάτρα: Γυναίκα καταπλακώθηκε από γκαραζόπορτα