Κλειστά σχολεία λόγω καύσωνα - Όλη η λίστα


 Κλειστά σχολεία φέρνει το κύμα καύσωνα που θα πολιορκήσει τη χώρα από την Τρίτη 11 Ιουνίου.

Κλειστά σχολεία για τρεις μέρες και πρόωρη λήξη της σχολικής χρονιάς φέρνει μαζί του το κύμα καύσωνα που επισκέπτεται τη χώρα μας από αύριο Τρίτη 11 Ιουνίου και θα μας ταλαιπωρήσει με υψηλές θερμοκρασίες για τουλάχιστον 4 μέρες.

Ο επερχόμενος καύσωνας σύμφωνα και με τις προειδοποιήσεις της ΕΜΥ για τετραήμερο με θερμοκρασίες που θα φτάσουν τοπικά έως τους 43 βαθμούς κινητοποίησε τους αρμόδιους να αποφασίσουν για κλειστά σχολεία για προληπτικούς κυρίως λόγους αφενός για την ασφάλεια της μαθητικής κοινότητας Δημοτικών και Νηπιαγωγείων και αφετέρου για την αποφυγή δυσμενών περιστατικών σε σχολεία από τις αποπνικτικές συνθήκες εντός και εκτός αιθούσης που επιτείνονται και από την έλλειψη κλιματιστικών μέσων.

Βάσει των προγνωστικών μοντέλων, οι υψηλότερες θερμοκρασίες θα σημειωθούν στο εσωτερικό της ηπειρωτικής Ελλάδας, κυρίως στα κεντρικά και τα νότια, σε περιοχές που δεν δροσίζονται από τη θαλάσσια αύρα. Οι δυσκολότερες μέρες που θα δοκιμάσουν για τα καλά τις αντοχές μικρών και μεγάλων θα είναι η Τετάρτη 12 και ιδίως η Πέμπτη 13 Ιουνίου. 

Κλειστά σχολεία για τον καύσωνα: Αναλυτικά η λίστα  

Μάλιστα η εισήγησή τους ενισχύθηκε από το γεγονός ότι αυτές τις μέρες σχεδόν σε όλα τα σχολεία οι τελειόφοιτοι Νηπιαγωγείου και Δημοτικού προετοιμάζονται πυρετωδώς για τις καθιερωμένες τελετές αποφοίτησης που διεξάγονται είτε νωρίς το απόγευμα είτε πρωινές ώρες μεσούσης του σχολικού προγράμματος γεγονός που χρήζει προσοχής λόγω των υψηλών θερμοκρασιών. Με τα δεδομένα αυτά και έχοντας πάντα ως γνώμονα την ασφάλεια της μαθητικής κοινότητας, οι μετεωρολόγοι από την πρώτη στιγμή έδωσαν το πράσινο φως σε Περιφέρειες και Δήμους αντίστοιχα να αποφασίσουν κατά βούληση για το κλείσιμο των σχολείων ενόψει καύσωνα. Να τονιστεί ότι σε τοπικό επίπεδο η ευθύνη για το κλείσιμο σχολείων άπτεται της αρμοδιότητας του Δήμου σε απόλυτη συνεννόηση με την Περιφέρεια χωρίς καμία παρέμβαση από πλευράς Υπουργείου Παιδείας. Το Υπουργείο Παιδείας επιλαμβάνεται και αποφασίζει μόνο για καθολικό κλείσιμο των σχολείων.

Κλειστά σχολεία στο Δήμο Χαλκιδέων

Ο Δήμος Χαλκιδέων ανακοίνωσε κλειστά σχολεία για τις επόμενες μέρες λόγω καύσωνα. Ειδικότερα, κατόπιν απόφασης της Δημάρχου Χαλκιδέων Έλενας Βάκα, αναστέλλεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Χαλκιδέων (Νηπιαγωγείων, Δημοτικών σχολείων, Ειδικού Νηπιαγωγείου και Ειδικού Δημοτικού), από αύριο Τρίτη 11 Ιουνίου 2024 έως και την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024. Το τριήμερο λουκέτο στα σχολεία Πρωτοβάθμιας της Χαλκίδας παραμονές καύσωνα κρίθηκε απαραίτητο για την προστασία των μαθητών, λόγω των προβλέψεων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου. Επισημαίνεται ότι, οι Παιδικοί Σταθμοί,τα Κ.Δ.Α.Π. και Κ.Δ.Α.Π ΜεΑ του Δήμου Χαλκιδέων θα λειτουργήσουν κανονικά, καθώς δεν πρόκειται για υποχρεωτική εκπαίδευση και η προσέλευση των παιδιών είναι προαιρετική.

Δήμος Μετεώρων: Μέχρι τις 11:30 το πρωί η λειτουργία των σχολείων, μετά λουκέτο

Σύμφωνα με απόφαση του Δημάρχου Μετεώρων Λευτέρη Αβραμόπουλου λόγω καύσωνα μειώνονται οι σχολικές ώρες σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία για τρεις μέρες ήτοι από την Τρίτη 11 έως την Πέμπτη 13 Ιουνίου αυστηρά μέχρι τις 11:30 και μετά τα σχολεία κλείνουν.


Κλειστά τα σχολεία και στο Δήμο Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας

Κλειστά σχολεία για τρεις μέρες λόγω καύσωνα και στο Δήμο Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας. Ειδικότερα, με ανακοίνωση του ο δήμαρχος Μαντουδίου –Λίμνης –Αγίας Άννας Γιώργος Τσαπουρνιώτης ενημερωνει ότι διακόπτεται η λειτουργία των σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και του παιδικού σταθμού του Μαντουδίου για το τριήμερο Τρίτη 11 Ιουνίου έως την Πέμπτη 13 Ιουνίου λόγω του επερχόμενου καύσωνα.


Κλείνει τα σχολεία για 3 μέρες και ο Δήμος Ερέτριας

Με αποφαση του Δημάρχου Ερέτριας ανακοινώθηκαν κλειστά σχολεία για τον καύσωνα. Ειδικότερα, ο Δήμαρχος Νικόλαος Γουρνής για την προστασία των μαθητών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από το κύμα καύσωνα προχωρά σε αναστολή λειτουργίας όλων των Νηπιαγωγείων, των Δημοτικών και των Παιδικών Σταθμών της περιοχής από την Τρίτη 11 Ιουνίου μέχρι την Πέμπτη 13 Ιουνίου.


Δήμος Διρφύων Μεσσαπίων: Τριήμερο με κλειστά σχολεία 

Τη διακοπή μαθημάτων και το κλείσιμο των Νηπιαγωγείων και Δημοτικών από την Τρίτη 11 έως την Πέμπτη 13 Ιουνίου ανακοίνωσε ο Δήμος Διρφύων-Μεσσαπίων. Ο Βρεφικός και ο Παιδικός Σταθμός του Δήμου καθώς και το Κ.Δ.Α.Π.Με.Α θα λειτουργήσουν κανονικά καθώς δεν πρόκειται για υποχρεωτική εκπαίδευση και η προσέλευση των παιδιών είναι προαιρετική.


Κλειστά Νηπιαγωγεία και Δημοτικά στο Δήμο Τρικκαίων μετά τις 11:30

Ο Δήμος Τρικκαίων λαμβάνει μέτρα για τον επερχόμενο καύσωνα και τη προστασία πολιτών, παιδιών, εκπαιδευτικών αποφασίζοντας ότι τα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Δημοτικά και Νηπιαγωγεία) θα λειτουργούν μέχρι τις 11:30, κατά το τριήμερο 11, 12, 13 Ιουνίου 2024. Η απόφαση ελήφθη σε συνεννόηση με τη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων. Τα ΚΔΑΠ «ΣΤΑΘΜΟΣ», «ΦΡΟΥΡΙΟ», «ΟΜΟΝΟΙΑ» παραμένουν κλειστά το τριήμερο 11, 12, 13 Ιουνίου 2024. Στο ΚΔΑΠ ΜΕΑ «ΗΦΑΙΣΤΟΣ» η α΄ βάρδια θα λειτουργεί μέχρι τις 12 το μεσημέρι, ενώ δε θα λειτουργήσει η β΄ βάρδια, το ίδιο διάστημα (11, 12,13 Ιουνίου)

Σχόλια


Matchnews.gr

Ειδήσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΩΡΑ - ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟΝ ΤΙΤΛΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πάτρα: Νεκρή 26χρονη στην περιοχή του Ψάχου

ΠΑΤΡΑ – ΤΩΡΑ: Θανατηφόρο στον Αλισσό! Δύο νεκροί! ΙΧ έπεσε πάνω σε νταλίκα – ΦΩΤΟ

Πηγε για διακοπές στον Πυργο και πνίγηκε.Τραγωδία για πατρινή γυναίκα

Συναγερμός Πυροβολισμοί σε μίνι μάρκετ – Τρεις τραυματίες!

ΠΑΤΡΑ – ΤΩΡΑ: Γέμισε αίματα πολυκατοικία στο κέντρο – Τσακωμός και σπάσιμο τζαμαρίας

Σοκαριστική καταγγελία από ζευγάρι στη Δυτ. Αχαΐα - Τρεις άνδρες τους έβαλαν σε όχημα και στη συνέχεια τους λήστεψαν και βίασαν τη γυναίκα!

ΠΑΤΡΑ - Σοκ στην γιορτή στο δημοτικό σχολείο της ΚΑΛΙΘΕΑΣ - Τα πυροτεχνήματα επεσαν στο κόσμο και τραυμάτισαν σοβαρά παιδί

Βοήθημα έως και 1.000 ευρώ για μητέρες με ανήλικα παιδιά

Πάρος: Αυτοκίνητο με 3 επιβαίνοντες έπεσε στη θάλασσα μόλις βγήκε από το ferry boat (vid)

Πάτησε το «κουμπί πανικού» η σύζυγος του Λύτρα – Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ.

Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ

Τραγωδία στην Πάτρα - Ενιωσε αδιαθεσία και εφυγε στα 50 η Πιπίνα Φωτάκια

Θρήνος στην Πάτρα για τον 47χρονο Θανάση Βαγγελάτο

Πάτρα: Σοβαρό τροχαίο στην Παραλία - ΦΩΤΟ

Λαμπίρι: Νεότερα για την εξαφάνιση Πατρινού ψαροντουφεκά – Ελικόπτερο και δύτες στις έρευνες – (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Νεκρή 26χρονη στην περιοχή του Ψάχου

ΠΑΤΡΑ – ΤΩΡΑ: Θανατηφόρο στον Αλισσό! Δύο νεκροί! ΙΧ έπεσε πάνω σε νταλίκα – ΦΩΤΟ

Θανατηφόρο τροχαίο στην Πατρών-Πύργου: Σύγκρουση ΙΧ με φορτηγό

ΔΕΝ ΞΑΝΑΓΙΝΕ Γαμπρός ήταν ο γυμνός άνδρας στου Μουρτά! Τον βρήκε η νύφη… με το νυφικό και τους συγγενείς!